Ja się wypowiem na temat artykułu "Kliniki odwykowe dla graczy", a także linka na końcu artykułu.
Kliniki odwykowe to dobry pomysł, niektórzy na prawdę potrzebują pomocy w wydostaniu się z nałogu. Jednak o ile uzależnieni od narkotyków/alkoholu/papierosów zdają sobie sprawę że są uzależnieni, to komputerowi nałogowcy uważają to za całkiem normalną sprawę siedzenie kilkanaście godzin dziennie przed komputerem.
Niedawno robiłem ankietę do gazetki szkolnej (chodzę do gimnazjum), na temat ile godzin dziennie siedzisz przed komputerem. Wynik mnie zaszokował: ponad 40% ankietowanych (czyli. ok 150osób) spędza dziennie przed komputerem ponad 6h!! Młodzież w wieku 13-15lat siedzi 1/4 dnia przed komputerem, co będzie w 2010++ ?
Co do artykułu na onecie, zdziwiła mnie interpretacja słowa Outland, przecież OL jest światem nienależącym do Azeroth, jest to zupełnie inny świat, stąd słowo Out - poza. Chociaż tłumaczenie tego jako "niewłaściwy", szczególnie po przeczytaniu artykułu wydaje się bardzo trafne.
Czekam na NFS WO, tym bardziej, że będzie to MMO, a nie "rundowy" system wyścigów

Przymierzam się do konkursu Aion, bo gierka zbiera same pozytywne oceny, a ja nie miałem okazji w nią zagrać. Będę więc miał okazję wykorzystać nowy aparat w akcji : )
Numer ogólnie średni, mało artykułów o grach(-), za to dużo w dziale "Inne" (+), przydałoby się znaleźć kompromis