MMOZIN
+  Forum Art of MMO
|-+  Zin» Ostatnie numery» Art of MMO - numer 9
Login:
Hasło:
Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Art of MMO - numer 9  (Przeczytany 1029 razy)
Marutseru
Moderator Globalny
Użytkownik

Zobacz profil Email
« : Grudzień 10, 2009, 07:46:02 pm »

Nowy, jeszcze świeży numer już jest. A więc do komentowania...czas...start!

Zacznę jak ostatnio czyli od konkursów - może tym razem ktoś się skusi? Jak nie mam konkurencji to nie lubię się wysilać. Zmotywujcie mnie i innych.

Co do innych artykułów to najbardziej ciekawi mnie project - Need for Speed World Online.
Zapowiada się wyśmienicie, genialnie, cudownie - oby tego nie zepsuli.

Gra Casvian też ciekawie wygląda - grał ktoś?

Miziolus
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Grudzień 11, 2009, 10:09:32 pm »

Ja się wypowiem na temat artykułu "Kliniki odwykowe dla graczy", a także linka na końcu artykułu.
Kliniki odwykowe to dobry pomysł, niektórzy na prawdę potrzebują pomocy w wydostaniu się z nałogu. Jednak o ile uzależnieni od narkotyków/alkoholu/papierosów zdają sobie sprawę że są uzależnieni, to komputerowi nałogowcy uważają to za całkiem normalną sprawę siedzenie kilkanaście godzin dziennie przed komputerem.
 Niedawno robiłem ankietę do gazetki szkolnej (chodzę do gimnazjum), na temat ile godzin dziennie siedzisz przed komputerem. Wynik mnie zaszokował: ponad 40% ankietowanych (czyli. ok 150osób) spędza dziennie przed komputerem ponad 6h!! Młodzież w wieku 13-15lat siedzi 1/4 dnia przed komputerem, co będzie w 2010++ ?
Co do artykułu na onecie, zdziwiła mnie interpretacja słowa Outland, przecież OL jest światem nienależącym do Azeroth, jest to zupełnie inny świat, stąd słowo Out - poza. Chociaż tłumaczenie tego jako "niewłaściwy", szczególnie po przeczytaniu artykułu wydaje się bardzo trafne.

Czekam na NFS WO, tym bardziej, że będzie to MMO, a nie "rundowy" system wyścigów Uśmiech

Przymierzam się do konkursu Aion, bo gierka zbiera same pozytywne oceny, a ja nie miałem okazji w nią zagrać. Będę więc miał okazję wykorzystać nowy aparat w akcji : )

Numer ogólnie średni, mało artykułów o grach(-), za to dużo w dziale "Inne" (+), przydałoby się znaleźć kompromis Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2009, 10:11:48 pm wysłane przez Miziolus » Zapisane
Marutseru
Moderator Globalny
Użytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Grudzień 12, 2009, 07:59:18 pm »

Czyli z tego co iopszesz wynika, że jestem bardzo uzależniony.
W tygodniu: w pracy od 7-15 przed kompem (ale to się chyba nie liczy), i w domu od 15.30 do ok 21 też przed kompem (z tego ok 3h oglądam anime)
W weekendy to już masakra. Jak jestem zmęczony to albo od rana oglądam anime albo słucham muzy przed kompem.
Obecnie nie wyobrażam sobie życia bez komputera.

Ale co ciekawe - od ponad roku prawie w nic nie gram. Może od czasu do czasu (czyli raz na parę tygodni) z nudów sprawdzę jakąś grę.

Vesemir
Użytkownik
**

Hip-Hop moje trzecie oko...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 20, 2010, 09:36:06 pm »

Gdzie numery zina na marzec i kwiecień?

Idę za nimi, bo oni idą za mną
Wiesz jak się to nazywa...?
To lojalność
http://www.youtube.com/watch?v=kjQyr3F293k
http://www.erepublik.com/en/referrer/Vesemir
Achilles
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 21, 2010, 01:49:24 pm »

Pojawi sie na dniach, mieliśmy spore problemy przez co te ogromne opoznienia, w przeciagu tygodnia wprowadzamy kilka zmian wiec z pewnościa sytuacja sie poprawi i numery będą sie pojawiać reguralnie.
Strony: [1]
Drukuj

Skocz do: